:: Показать последние рецепты :: 16.04.14 Ванільна паннакотта Ванільна паннакотта
360 мл вершків для збивання (35-38% жирності)
3 ст л цукру
2 ст л дуже холодної води
2 ч л порошкового желатину
1/2 ванільного стручка
+ щіпка солі
З зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 круглих паннакотти діаметром 8 см. (Форма силиконовая на планшете 1/6 31*21)
1. Стручок ванілі розрізати вздовж навпіл та вичистити насіння з однієї половинки. Другу збережіть для іншого десерта.
2. В невелику каструльку або турку вилити вершки, додати цукор, сіль та насіння ванілі. В невеликій чашці розвести желатин з водою, залишити набухати.
3. Каструльку з вершками поставити на середній вогонь і перемішуючи, нагрівати доти, доки суміш не стане близькою до закипання.
4. Зняти з вогню, додати набухший желатин та перемішати до однорідности. Підготувати форму більшого за каструльку розміру та налити туди води з льодом.
5. Поставити зверху форму з вершковою сумішшю та, час від часу перемішуючи, охолодити. Необхідно додавати лід у воду, аби вона залишалася максимально холодною. Зі зменшенням температури, вершкова суміш буде потроху густішати, оскільки желатин почне діяти.
6. Щойно з боків каструльки суміш почне збиратися "грудками", перемішати вінчиком до однорідности та розлити її у форми.
7. Накрити зверху харчовою плівкою, поставити в холодильник не менш ніж на 6 годин (краще на ніч). Подавати паннакотту охолоджденою з ягідним соусом або просто зі свіжими ягодами.
:: Архив рецептов ::
|