:: Показать последние рецепты :: 05.09.14 ВІВСЯНИЙ ПИРІГ З БАНАНАМИ ТА ЧОРНИЦЕЮ Вівсяний пиріг з бананами та чорницею
• 100 гр - 120 Ккал •
Стиглі банани — 2шт (400г);
Заморожена або свіжа чорниця — 1 склянка (200г);
Мед — 3 столові ложки (75г);
Вівсяні пластівці — 1 склянка (60г);
Грецькі горіхи — 20г;
Знежирене молоко — 200г;
Розпушувач тіста — 1/2 чайної ложки;
Кориця — 3/4 чайної ложки;
Яйце — 1шт (70г);
Ванілін — 1 чайна ложка;
Цукрова пудра (для прикрашання) — 1 чайна ложка;
Фольга для випікання;
Розігріваємо духовку до 190С. Беремо форму в якій будемо випікати пиріг. Застилаємо дно та стінки фольгою (якщо у вас є керамічне блюдо, то треба просто трохи змастити його маслом - фольга не потрібна).
Нарізаємо банани кільцями та викладаємо в підготовлену форму. Туди ж додаємо половину чорниці, 1/4 чайної ложки кориці, 1 столову ложку меду та накриваємо фольгою. Випікаємо 15 хвилин, поки банани не стануть м’якими.
Після цього, в мисці, змішуємо вівсяні пластівці, половину грецьких горіхів, розпушувач для тіста і решту кориці. В іншій мисці збиваємо мед, молоко, яйця та ванілін.
Дістаємо банани з чорницею з духовки, посипаємо вівсяною сумішшю. Далі рівномірно виливаємо суміш з молока. Посипаємо рештою чорниці та грецьких горіхів.
Випікаємо пиріг впродовж приблизно 30 хвилин, або поки зверху не утвориться золотаво-коричнева скоринка. Для прикрашання посипаємо цукровою пудрою. Подаємо теплим.
:: Архив рецептов ::
|