:: Показать последние рецепты :: 29.09.14 ТОРТ Торт з кавовим мусом
Інгредієнти:
Для тіста:
- 50 г вершкового масла
- 2 столові ложки какао-порошку
- 50 г цукру
- 2 столові ложки борошна
- 1/4 чайної ложки розпушувачу
- 1 велике яйце
Для мусу:
- 1 столова ложка розчинної кави в гранулах
- 100 г цукрової пудри
- 4 жовтки
- 320 мл жирних вершків
- 12 г листового желатину або 3 чайних ложки порошкового желатину
Приготування:
1. Розчинити каву в 2 столових ложках окропу і залишити охолоджуватись.
2. Розігріти вершкове масло та підмішати какао-порошок. Зняти з вогню, розчинити, помішуючи цукор. Ввести борошно з розпушувачем, яйце. Перемішати до отримання тіста. Розподілити тісто рівним шаром по дну форми. Випікати 10-12 хвилин при 180 С. Охолодити.
3. З цукрової пудри та 4 столових ложок води зварити густий сироп.
4. В мисці вінчиком збити жовтки і, не припиняючи збивати, влити гарячий сироп. Збивати, поки маса не стане кремоподібною.
5. Додати в жовтки желатин і швидко перемішати. Додати охололу каву та перемішати ще раз.
6. Окремо збити жирні вершки підмішуючи в яєчний крем.
7. Перелити однорідну масу в форму з готовим коржем. Охолоджувати не менше 1 години.
Смачного!
:: Архив рецептов ::
|