:: Показать последние рецепты :: 30.10.14 Царський яблучний пиріг Царський яблучний пиріг.
Інгредієнти:
тісто:
-вершкове масло 85 гр.
-яйце 1 шт.
-сметана 1 ст.л.
-борошно 1.5 склянки
-цукор 1/4 склянки
-розпушувач 3 ч.л.
-сіль щіпка
начинка:
-яблука 700 гр.
-вершкове масло 1 ст.л. с гіркою
-цукор 200 гр.
-кориця за змаком
заливка:
-яйце 2 шт.
-сметана 180 гр.
-цукор 100 гр.
-борошно 2 ст.л.
-ваніль за смаком
посипка:
-вершкове масло 110 гр.
-цукор 1/2 склянки
-борошно 1+ 1/4 склянки
-розпушувач 3 ч.л.
Приготування:
1. Тісто. Масло розтопити, додати яйце, сметану, цукор, сіль. Перемішати та додати борошно з розпушувачем. Замісити тісто.
2. Начинка. Яблука нарізати на тонкі скибочки, додати цукор, вершкове масло і тушкувати близько 7-10 хв. Наприкінці тушкування додати корицю.
3. Заливка. Збити яйця, додати сметану, цукор, борошно, ваніль. Перемішати.
4. Посипка. М’яке вершкове масло перемішати руками з цукром, борошном, розпушувачем до отримання крихти.
5. Тісто викласти в роз’ємну форму, зробити дно та бортики і викласти начинку. Після цього залити заливкою і зверху посипати крихтою.
Випікати при 180 градусах 50-55 хв.
:: Архив рецептов ::
|