:: Показать последние рецепты :: 06.01.15 ТОРТ БАНАНОВИЙ Торт банановий з йогуртом та глазур’ю
Інгредієнти:
Бананові млинці:
Вершкове масло – 4 столові ложки
Великий стиглий банан – 1 шт (біля 170 г, або ½ склянки пюре)
Молоко – 235 мл
Борошно – 95 г
Яйце – 4 шт
Коричневий цукор – 2 столові ложки
Ванілін – ½ чайної ложки
Сіль – 1/4 чайної ложки
Кориця – ½ чайної ложки
Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки
Щіпка меленої гвоздики
Начинка:
Вершковий сир – 225 г
Йогурт – 345 г
Цукор – 65 г
Ванілін – ½ чайної ложки
Глазур:
Жирні вершки для збивання – 120 мл
Коричневий цукор – 50 г
Вершкове масло – 15 г
Рублені волоські горіхи – 50 г
Ванілін – ½ чайної ложки
Сіль – за смаком
В блендері збийте банан до стану пюре, додайте вершкове масло, а потім решту інгредієнтів для млинців і збийте до однорідної маси. Перелийте тісто (достатньо рідкої консистенції) в миску, закрийте харчовою плівкою та поставте до холодильника щонайменше на годину. Охолоджене тісто ретельно збийте і на розпеченій пательні обсмажте млинці з обох боків до золотавої кірочки.
Начинка:
Вершковий сир збийте до пухкого стану, поступово додайте йогурт, цукор і ванілін. Збийте до однорідної пухкої маси.
Нанесіть начинку між кожним млинцем, решту крему нанесіть поверх торту.
Для глазурі ручним міксером збийте вершки з коричневим цукром і маслом на середній швидкості в джезві. Доведіть суміш до кипіння, уменьшіть вогонь та варіть біля 10 хвилин, періодично помішуючи. Додайте ванілін, сіль і рублені горіхи. Не гаячи часу залийте торт глазур’ю.
:: Архив рецептов ::
|