:: Показать последние рецепты :: 23.03.15 СИРНО-МАКОВИЙ Сирно-маковий пиріг
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 2 склянки
борошно - 180 г
масло вершкове - 180 г
мак - 150 г
цукор (для тіста + для начинки) - 80 г + 100 г
молоко - 600 мл
крупа манна - 120 г
сир - 350 г
яйця курячі - 1 шт.
Приготування:
1 .Дві повні склянки (200 мл) вівсяних пластівців висипати в блендер. Подрібнити в дрібну крихту.
2. Пересипати вівсяні крихти в іншу ємність і просіяти до них борошно. Перемішати.
3. У вівсяно-борошняну суміш додати цукор (80 г). Перемішати.
4. Додати розм’якшене вершкове масло та перетерти все в крихту.
5. Роз’ємну форму застілити папером для випікання, змастити рослинною олією і висипати в неї 2/3 крихти. Утрамбувати та поставити до холодильника.
6. В сир додати яйце і збити блендером.
7. В каструлі перемішати манку, молоко, цукор (100 г), мак і довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню та дати постояти 10 хвилин. Вийде густа маса.
8. З’єднати макову начинку з сиром і викласти на тісто. Розрівняти.
9. Зверху присипати рештою крихти. Випікати пиріг в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, близько години.
10. Готовий пиріг витягти з форми, викласти на блюдо. Прикрасити за бажанням.
:: Архив рецептов ::
|